Ελλαδα

Αποκαλυπτικό βίντεο: Οι χρυσαυγίτες ομολογούν ότι είναι ναζιστές και φασίστες

«Μιχαλολιάκος: Ναι, φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
372486-769292.jpg
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ένα ακόμα βίντεο που αποκαλύπτει το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το αποκαλυπτικό βίντεο περιλαμβάνει δηλώσεις του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων μελών της Χρυσής Αυγής στο οποίο ομολογούν τη ναζιστική τους ιδεολογία.

Αναλυτικά, οι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο:

Μιχαλολιάκος: Δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα μπούμε στη Βουλή ή όχι, δεν μας καίγεται καρφί. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα να μπούμε στη Βουλή, αλλά αυτοί εκεί έξω οι οποίοι ονομάζονται ελληνικός λαός είναι ένας όχλος, μια μάζα, που του 'χουν κάνει πλύση εγκεφάλου και δεν ξέρει τι του γίνεται.

Μιχαλολιάκος: Να τους χαστουκίσουμε, να τους χλευάσουμε, να τους υβρίσουμε. Αυτό δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν.

Μιχαλολιάκος: Θα μπούμε στη Βουλή για να τη διαλύσουμε, αν θέλει ο Θεός. Αυτός είναι ο σκοπός μας δηλαδή και σας το λέω ευθέως.

Μιχαλολιάκος: Ακόμα και αν δεν πάρουμε 7%, θα έχουμε πάρει 3% και μια ψήφο. Θα έχουμε βουλευτές και οι δρόμοι θα είναι δικοί μας. Και οι πλατείες και το πεζοδρόμιο θα το κερδίσουμε και τότε θα δουν τι εστί Χρυσή Αυγή.

Μιχαλολιάκος: Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι, με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους.

----

Κασιδιάρης: Άσε το βουλευτής και τα βουλευτιλίκια, γιατί αυτά τα πράγματα όπως ξέρεις εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας, έχουμε πάρει και την οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει και αυτόφωρο άμα γίνει κάνα επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας.

----

Μιχαλολιάκος: Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί, ίσως να ήμασταν και μαζί αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε;

Μιχαλολιάκος: Ναι, φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;

(άλλος φωνάζει: «εθνικοσοσιαλισμός!»)

Μιχαλολιάκος: Τι καταλάβατε με τους δημοκράτες;

Περικλής Μουλιανάκης (Πυρηνάρχης Περάματος): Είμαστε Έλληνες εθνικιστές, Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις. Και μ' αυτήν την ιδεολογία πορευόμαστε.

Πολύβιος Ζησιμόπουλος (πρώην βουλευτής Χ.Α.): Ναι, είμαστε φασίστες. Ναι, είμαστε ναζί. Ναι, είμαστε ό,τι θέλετε, αλλά δεν είμαστε κλέφτες. Είτε σας αρέσει είτε όχι.

Μιχαλολιάκος: Μία φράση, η οποία θα είναι και ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδος μας αυτής της εβδομάδος: «Μας πολεμάνε όλοι, άρα πάμε καλά». Δεν θα τη βάλω σε εισαγωγικά, έτσι για να δουλέψει η φαντασία.

(άλλος φωνάζει: Ο Γκέμπελς το είχε πει αυτό!)

Ζαρούλια (γελάει): Μαρτυριάρη!

----

Χρήστος Παππάς: Στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία.

Μιχαλολιάκος: Απέναντι σε όλους αυτούς είναι η Χρυσή Αυγή που θέλει να φτιάξει ένα κίνημα εθνικιστικό, ένα κόμμα με γερές δομές στρατιωτικές. Ναι, δεν μας φοβίζει ο όρος στρατιωτικές. Γιατί να μας φοβίζει, δηλαδή;

Παναγιώταρος: Να είστε απόλυτα πειθαρχημένοι στις αποφάσεις της Κεντρικής Διοικήσεως, γιατί αυτή η Κεντρική Διοίκηση είναι που μας έχει φέρει σε τόσο μεγάλες επιτυχίες κι ο Αρχηγός μας. Κάποιες αποφάσεις μπορεί να σας φαίνονται παράξενες. Να μην αναρωτιέστε, να μην απορείτε. Όλα έχουν τον λόγο τους.

Κουκούτσης: Όσον αφορά τη φάλαγγα, η στρατιωτική δομή του κόμματός μας είναι αυτή. Και δεν μιλάω για σας, σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει. Είναι στρατιωτική η δομή του κόμματός μας.

Λαγός: Η Χρυσή Αυγή είναι ένας στρατός. Ορίζονται αρμοδιότητες, καθορίζουμε πράγματα και λειτουργούμε.

Κασιδιάρης: Κι επειδή οι συγκεντρώσεις και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι συγκεντρώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμία περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι ή ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα.

----

Μιχαλολιάκος: Αν πιστεύαμε στην καθολική ψηφοφορία και στο δίκαιο της καθολικής ψηφοφορίας, παρόλο που είμαστε αναγκασμένοι να συμμετάσχουμε, τότε δεν θα ήμασταν χρυσαυγίτες, θα ήμασταν κάτι άλλο.

Μιχαλολιάκος: Στην ορκωμοσία στο δημοτικό συμβούλιο, που παλάμιζα το Ευαγγέλιο, ήταν ο Καμίνης που έλεγε τον λόγο κι έλεγε «ορκίζομαι στο Σύνταγμα και στους νόμους». Εγώ, μούγκα. Δεν την είπα αυτήν τη φράση. Γιατί δεν το πιστεύω αυτό το Σύνταγμα.

Μιχαλολιάκος: Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι μόνο η αρχή. Θα είναι μία μάχη που πιστεύω ότι θα την κερδίσουμε. Δεν είναι ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι η οριστική νίκη, δηλαδή ο πόλεμος είναι η κατάργηση αυτού του αμαρτωλού πολιτεύματος.

Μιχαλολιάκος: Εμείς πιστεύουμε στην πατρίδα και όχι στη δημοκρατία, για να είμαστε ειλικρινείς. Αν είναι να σωθεί η πατρίδα, ας πάει στο διάολο κι η δημοκρατία.

Μιχαλολιάκος: Άμα γίνουν τώρα εκλογές, θα έχουμε Βουλή της Βαϊμάρης. Μετά τη Βαϊμάρη ξέρετε τι ακολούθησε. Ε, λοιπόν για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε κι εμείς στην Ελλάδα. Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι' αυτό.

----

Μιχαλολιάκος: Πράγματι έτσι είναι, το έχουμε πει. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ακραίες λύσεις.

Κασιδιάρης: Έχουνε πέσει κατά καιρούς και κάποιες ψιλές, έχετε σηκώσει και το χέρι, ενίοτε το σηκώνετε και το χέρι, δεν έχουμε πρόβλημα να το πούμε.

Κασιδιάρης: Το ξέρουν ότι το σηκώνουμε το χέρι. Μην τους αφήσουμε όμως να το εκμεταλλευτούν. Πρώτο και κύριο μέλημά μας να διαφυλάξουμε τη νομική υπόσταση του κόμματος.

Μιχαλολιάκος: Είχε γίνει ένα επεισόδιο και κάποιοι δικοί μας είχαν κοπανήσει κάποιους Συριζαίους. Περνούσανε κάτι αλλοδαποί εκεί. Ε, ως συνήθως, δεν περνούσαν περπατώντας όποτε περνούσαν κοντά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τι να κάνουμε, ή τρέχανε ή δεν προλαβαίνανε να τρέξουν.

----

Κασιδιάρης: Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται σε μία ημέρα. Ή μάλλον, για να το πούμε και σε καθαρεύουσα, εν μία νυκτί. Διότι, όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται και όχι μέρα.

Μίχος: Και κανένας Έλληνας να μην έχει άδεια, δεν μας ενδιαφέρει. Οι Έλληνες θα δουλέψουνε. Για τους αλλοδαπούς μιλάμε.

Γ. Ορφανάκος (πρώην Πυρηνάρχης Σπάρτης): Η σημερινή δράση έδειξε ότι κουμάντο στην πόλη της Σπάρτης δεν κάνει ούτε ο γύφτος, ούτε ο Αλβανός, ούτε ο άπλυτος. Κουμάντο στη Σπάρτη και σε όλη την Ελλάδα κάνει ο χρυσαυγίτης.

Γ. Πατέλης (Πυρηνάρχης Νίκαιας): Προεκλογική πορεία, μηχανοκίνητη. Τρομοκρατία από δεκάδες μηχανές στον Άγιο Νικόλαο. Τότε που ξεσηκώσαμε όλον τον Άγιο Νικόλαο ήταν και ο περίφημος ο Πακιστανός που είχε βγει στα κανάλια κι έλεγε «ήρτε εντό το φίλο και είπε κλείσει μαγαζί». (γέλια)

Μιχαλολιάκος: Εμείς είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο. Να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο ολόκληρου του κόσμου.

Μιχαλολιάκος: Αν φτάσει ο καιρός όπου οι λόγχες θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια, τότε θα δούνε ποιοι είναι οι χρυσαυγίτες!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ