Ελλαδα

Γέμισε μαζούτ ο βυθός στη Σαλαμίνα - σοκάρουν οι υποβρύχιες εικόνες

Η ΜΚΟ Αρχιπέλαγος έδωσε σχετικό video στη δημοσιότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνες από τη ρύπανση στο βυθό της Σαλαμίνας

Πέρα από τις εικόνες καταστροφής με την πετρελαιοκηλίδα στην επιφάνεια της θάλασσας, τεράστια είναι και η καταστροφή στο βυθό.

Το πρώτο τέτοιο βίντεο από την καταστροφή που έχει προκληθεί στο βυθό έδωσε χθες στη δημοσιότητα η οργάνωση «Αρχιπέλαγος». Πρόκειται για εικόνες από το βυθό της Σαλαμίνας όπου το πετρέλαιο φαίνεται να έχει «κολλήσει» στο βυθό, σε συμπαγή μεγάλα κομμάτια καταστρέφοντας απ' όπου περνά την υποθαλάσσια ζωή.

Το μεσημέρι της Κυριακής το υπουργείο Ναυτιλίας σε έκτακτη ενημέρωσή από τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί 800 τόνοι μαζούτ.

Ο υφυπουργός μάλιστα τόνισε πως «την ευθύνη ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους». 

Μέχρι αυτή την ώρα έχει γίνει γνωστό πως το μαζούτ έχει φτάσει μέχρι το Λαγονήσι. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων, συσσωματώματα πετρελαίου είχαν εντοπιστεί και σε παραλίες της Σαρωνίδας. Στο «Μικρό Καβούρι» και «Μεγάλο Καβούρι» εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου. 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ