Ελλαδα

«Μυρίζει όλος ο τόπος πετρέλαιο». Η πετρελαιοκηλίδα έφτασε μέχρι τον Άγιο Κοσμά (εικόνες)

Αποκαρδιωτική η κατάσταση στις ακτές της Σαλαμίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371706-767889.jpg
EUROKINISSI / /ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της ρύπανσης από πετρελαιοειδή στο Σαρωνικό. Μετά τη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή, πετρελαιοκηλίδα που άφησε πίσω του το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» εντοπίστηκε κοντά στην ακτή του Αγίου Κοσμά.

ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

Τα σκάφη απορρύπανσης συνεχίζουν τις προσπάθειες να περιορίσουν τη ρύπανση που δημιουργήθηκε στα Σελήνια και την Κυνοσούρα της Σαλαμίνας, μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου την Κυριακή.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο, στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.

ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε ειδικό σκάφος για να βοηθήσει στην επιχείρηση καθαρισμού. Πρόκειται για το ΑΚΤΑΙΑ Oil Spill Response Vessel που εστάλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλείας και Περιβάλλοντος (EMSA) στη Σαλαμίνα. Είναι ένα σκάφος που κάνει κάθε τρεις μήνες άσκηση στην Ελλάδα, είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και ραντάρ που εντοπίζει την κηλίδα σε 20 χλμ. Η ΕΕ κινητοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ