Ελλαδα

Κρίθηκε η υπόθεση της Φαίης Μπλάχα: Ένοχος ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Ο συνήγορος ζήτησε ελαφρυντικά καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και πρότερου έντιμου βίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της 23χρονης φίλης του Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Το δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον 29χρόνο κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο όπως και πρωτοδίκως.

Ένοχη κρίθηκε ομόφωνα και η αδελφή του θύματος για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας.

Ο δικηγόρος του Στεφανάκη ζήτησε να αναγνωρίσει το δικαστήριο στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του πρότερου εντίμου βίου. «Την πήγε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό. Την πήγε στο νοσοκομείο για να ζήσει. Στη ζωή μου δε θα έχω δει ξανά τόσο εσφαλμένη απόφαση εάν δεν αναγνωρίσετε το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Δε σας φτάνει να του βάλετε 20 χρόνια κάθειρξη; Πως θα απορρίψετε αυτό; Τι θα πείτε; Πως θα το αξιολογήσετε;» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του 29χρόνου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων ζήτησε και ο Θάνος Πλεύρης, συνήγορος υπεράσπισης της Μαριαλένας Μπλάχα. Ο δικηγόρος ζήτησε το δικαστήριο να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης της.

Η εισαγγελέας της έδρας, χθες, στην αγόρευση ζήτησε την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη υποστηρίζοντας ότι επέφερε επαγγελματικά χτυπήματα στην 23χρονη φίλη του. Μάλιστα, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος μετά το περιστατικό συναντήθηκε με την αδελφή της Φαίης και έφτιαξαν το ψευδές σενάριο ότι η Φαίη βρέθηκε χτυπημένη στο δρόμο και μετά την πήγαν στο νοσοκομείο.

Επίσης η εισαγγελέας σημείωσε πως  δεν υπάρχει καμία  αμέλεια των γιατρών του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αρχικά η Φαίη Μπλάχα, προσθέτοντας πως οι εγκεφαλικές βλάβες που της προκάλεσε ο κατηγορούμενος την έριξαν σε βαθύ κώμα και επέφεραν τον θάνατο.