- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Με ανάρτησή της που τιτλοφορείται «Οι νέοι Δαναοί και τα δώρα τους», ανώνυμη ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνει έμμεσα την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Λεπτομερέστερα, η επίθεση είχε γίνει προχτές τη νύχτα με μπογιές στο κτίριο, που βρίσκεται στα σύνορα Νεάπολης – Κολωνακίου, ενόψει της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου κ. Μακρόν στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση, που αναφέρεται στη γνωστή φράση της ομηρικής παράδοσης «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» και αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κατηγορεί τον Μακρόν ως έμπορο των γαλλικών συμφερόντων στην Ελλάδα.
Ολόκληρο το κείμενο:
«Η επίσκεψη Μακρόν, συνοδεύεται ή μάλλον συνοδεύει σαράντα τουλάχιστον διευθυντές μεγάλων γαλλικών εταιρειών, προκειμένου, στο όνομα της ανάπτυξης, να ''αγοράσουν'' δημόσια αγαθά όπως το νερό και οι συγκοινωνίες, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Ο Πρόεδρος - εμπορικός αντιπρόσωπος που ήρθε να υφαρπάξει όσα περισσότερα μπορεί , είναι ο ίδιος που αμέσως μόλις εκλέχτηκε , έσπευσε να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις στην χώρα του , καταδικάζοντας στο όνομα της ανάπτυξης, τους Γάλλους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανασφάλεια.
Είναι ο ίδιος που συνεχίζει , δίνοντας νέα πνοή μάλιστα , τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και βλέψεις της Γαλλίας στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο, συμμετέχοντας σε βομβαρδιστικές επιθέσεις.
Είναι ο ίδιος, που δεν διστάζει, στο όνομα της γεωστρατηγικής πολιτικής , να εξοπλίζει τους φονιάδες του ISIS και να τους εξαπολύει ενάντια στους λαούς της περιοχής.
Είναι ανεπιθύμητος και αυτός και οι φίλοι του.
- Ενάντια στο δουλικό ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
- Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του Μακρόν και των συμμάχων του.
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ».
(Στη φωτογραφία η είσοδος του Γαλλικού ΙΝστιτούτου, στην οδό Σίνα, μόλις καθαρισμένη, καιμε τα καθαριστικά ακόμα εκεί).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.