- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 75.000 επισκέπτες για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
Περισσότεροι από 75.000 επισκέπτες απόλαυσαν την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τις 75.000 ξεπέρασαν οι επισκέπτες (έναντι των 63.795 το 2016) που απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία».
Συνεχίζοντας μια παράδοση ετών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργάνωσε και φέτος τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό.
Ενδεικτικά, το ΥΠΠΟΑ αναφέρει τον αριθμό των επισκεπτών σε ορισμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, όπως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (4.969), στον αρχαιολογικό χώρο Σουνίου (4.000 ), στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Βραυρώνας (2.000), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (5.000), στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (3.000), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (6.241), στον αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Μεσσήνης (1.800), στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης - Στάδιο (1.900), στο Φρούριο Παλαμηδίου (2.500), στην Ακρόπολη Ιτς Καλέ Κάστρου Ιωαννίνων - Υπαίθριος χώρος μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (2.200), στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας - βενετσιάνικη στέρνα (2.000).
Υπενθυμίζεται ότι, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την 7η Αυγούστου που ήταν και η νύχτα της Πανσελήνου, σε 93 χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία παρέμειναν ανοιχτοί για το κοινό. Η είσοδος σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους ήταν ελεύθερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.