- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Απομακρύνθηκε ο πύρινος εφιάλτης στην Κεφαλονιά (εικόνες)
Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σιμωτάτα - Έμειναν ξάγρυπνοι οι κάτοικοι - Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών
Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με τον ίδιο. Απομακρύνθηκαν, επίσης, και τουρίστες από καταλύματα στα Λουρδάτα. Σταδιακά, πάντως, κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους.


Με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.
Καταγγελίες για εμπρησμό
Ο κ. Γαλιατσάτος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες 5 ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τη 01.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί.
Νύχτα αγωνίας
Η φωτιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι περιουσίες. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα. Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλαδα, με πλοίο από την Κυλλήνη.



Η φωτιά στο Ρατζακλί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ αντιμετωπίζεται από 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.
Με πληροφορίες από kefaloniapress.gr (νυχτερινές φωτο: David Evans)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.