Ελλαδα

Δήμαρχος Πεντέλης: Πληρώνουμε δισεκατομμύρια και καιγόμαστε

«Σκ@τ@ στο στόμα μου, φοβάμαι πως η φωτιά θα φθάσει εδώ» ανέφερε ο Δημήτρης Στεργίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πρέπει επιτέλους να δοθεί προτεραιότητα και έμφαση στην πρόληψη. Δίνουμε δισεκατομμύρια και καιγόμαστε» ανέφερε ο δήμαρχος Πεντέλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, εξέφρασε την ανησυχία του για τα πύρινα μέτωπα σε Κάλαμο και Βαρνάβα, επισημαίνοντας ότι ολόκληρες οι δυνάμεις του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή. Όπως είπε, για πολλοστή φορά δόθηκε βάρος σε λάθος κατεύθυνση.

«Πόσα πυροφυλάκια ήταν στελεχωμένα και πού; Πόσα τμήματα άμεσης επέμβασης ήταν μέσα στο δάσος; Υπήρχε κέντρο συντονισμού;» ανέφερε ο δήμαρχος Πεντέλης, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει επιτέλους «οι καρεκλοκένταυροι να αναθεωρήσουν το σύστημα αντιμετώπισης των πυρκαγιών». Όπως τόνισε, το σύστημα πρέπει να αναδιοργανωθεί με βάση την πρόληψη και όχι την καταστολή.

«Δεν περιμένουμε να ανάψει η φωτιά και μετά τρέχουμε από πίσω» εξήγησε.

«Τρέμω χωρίς να φταίω... Σκ@τ@ στο στόμα μου να μη συμβεί» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον κίνδυνο η φωτιά να φθάσει στην Πεντέλη και να κάψει τα πάντα στο πέρασμά της, εκμεταλλευόμενη τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Για τον Κάλαμο και τον Βαρνάβα σχολίασε πως «ήταν θέμα χρόνου η καταστροφή τους», συμπληρώνοντας πως «για χρόνια ζούσαν πάνω σε μια πυριτιδαποθήκη»