Ελλαδα

Η Γαύδος «πατάει πόδι». Λέει «όχι» στο ναρκω-τουρισμό (εικόνες)

Πανό στο λιμάνι, αφίσες στους δρόμους κατά των ουσιών από αγανακτισμένους Γαυδιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367341-759593.jpg

Αγανακτισμένοι και κουρασμένοι με τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί πιστεύοντας ότι η Γαύδος είναι ο προορισμός της απόλυτης ελευθερίας δηλώνουν οι ντόπιοι και κινητοποιούνται με διαμαρτυρίες κατά των ναρκω-διακοπών.

Γαύδος

Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες των Γαυδιωτών ήταν η ανάρτηση πανό στην είσοδο του λιμανιού, το οποίο αναγράφει με κατηγορηματικό τρόπο:

Γαύδος

«Η Γαύδος πατάει πόδι / Η Γαύδος είναι η πατρίδα μας

Όλα αυτά τα χρόνια σας υποδεχόμαστε για να μοιραστούμε τη γαλήνη και την ομορφιά της

Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόμαστε ναρκωτικά για να δούμε πόσο γαλανός είναι ο ουρανός

Είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι

Μηδενική ανοχή στον ναρκω-τουρισμό»

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρητικού site, flashnews, η ιδέα για την καμπάνια ενάντια στο ναρκωτουρισμό ξεκίνησε από τους ίδιους τους κατοίκους και παραθεριστές με τη στήριξη και του δήμου. Όπως ανέφερε η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλίνικου: «Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό είτε σε ιστότοπους είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα». 

Γαύδος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ