Ελλαδα

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο»: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Οι φλόγες έκαψαν δύο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366624-758404.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος για την πυρκαγιά μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου στη Λέσβο, ανακοινώνοντας ότι τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι φλόγες έκαψαν δυο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή. 

Μόνο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «την αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε  η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ