Η ιστορία της οικογένειας Χόντου: Πότε χωρίστηκε το Hondos Center
Τα 5 αδέλφια και οι διαφορετικές ιστορίες τους
Για τις 5 Οκτωβρίου και στο Πρωτοδικείο Αθήνας προσδιορίστηκε, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η δικαστική διαδικασία που αφορά την εταιρεία «Hondos Center Πολυκαταστήματα Παλάς» («HCΠΠ»), η οποία δήλωσε και επίσημα πτώχευση.
Κύριος μέτοχος της «HCΠΠ» είναι ο κ. Γιώργος Χόντος, ενώ τα άλλα τέσσερα αδέρφια του (Νίκος, Αργύρης, Κώστας, Γιάννης) παρέμειναν στην αλυσίδα «Hondos Center», η οποία είναι υγιής. «HCΠΠ» και «Hondos Center» χρησιμοποιούν μόνο το ίδιο εμπορικό σήμα.
Μάλιστα πριν από δύο χρόνια, ανακοινώθηκε πως «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε., εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της αλυσίδας για τα τρία καταστήματα που ελέγχει». Η εν λόγω εταιρεία, συνέχιζε η ανακοίνωση, είναι «ανεξάρτητης και αυτοτελής επιχείρησης, η οποία λειτουργεί με δικό της οικονομικό και εμπορικό κίνδυνο στην αγορά και δεν αφορά στο παραμικρό την εταιρεία Hondos Center. Η Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε. λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».
Όπως αναφέρει και το newsit.gr, πριν από περίπου τρία χρόνια, ο Γιώργος Χόντος και οι Ελένη Χόντου και Στέφανος Κωστούλας είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 3.552.054,91 ευρώ. Αν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πώς ρύθμισαν τις οφειλές τους. Πέρυσι η εταιρεία είχε υποβάλει αίτηση για άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης με τους πιστωτές με στόχο το «κούρεμα» κατά 50% των χρεών. Ωστόσο, η συζήτηση της αίτησης -τον Ιούνιο του 2015- ματαιώθηκε.
Τα 5 αδέλφια και τα «χωριστά» Hondos Center
Τα Hondos Center ανήκουν σε πέντε αδέλφια. Πρόκειται για τους Νίκο, Γιώργο, Κώστα, Γιάννη, Αργύρη, που έχουν χωρίσει τη δραστηριότητά τους σε ξεχωριστές εταιρείες. Μάλιστα, τα υπόλοιπα αδέλφια έχουν αποκηρύξει επαγγελματικά τον αδελφό τους Γιώργο, ο οποίος είχε τα Hondos Center Πολυκαταστήματα από το 2013.
Η οικογένεια, αναφέρει το newsit.gr, κατάγεται από τις Μίκρες των Αγράφων (τα σημερινά Χοντέικα) στην Ευρυτανία. Ο μύθος που περιβάλει την ιστορία της αλυσίδας θέλει τα αδέλφια να εργάζονται σκληρά για τα απαραίτητα αρχικά ως πλασιέ και στη συνέχεια ως περιπτεριούχοι στην οδό Σταδίου. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 και το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην οδό Ομήρου. Σταθμός στην εξέλιξη της εταιρείας ήταν και η απόφαση της επέκτασης μέσω franchise, χάρη στην οποία η επωνυμία Hondos Center θα αποκτούσε ευρεία αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Σήμερα, η αλυσίδα Hondos Center λόγω της κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού, έχει περιοριστεί και διαθέτει 40 καταστήματα που ανήκουν σε ξεχωριστές εταιρείες και η κάθε μία ελέγχεται από έναν αδελφό Χόντο. Σήμερα ο Νίκος Χόντος εμφανίζεται να ελέγχει τα πολυκαταστήματα της Ομονοίας, της Γλυφάδας, του Κολωνακίου, τη Καλλιθέας και της Θεσσαλονίκης (Πυλαία). Αντίστοιχα ο Κώστας Χόντος αναφέρεται πως ελέγχει τα καταστήματα Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής και δύο στο Πειραιά. Ο Αργύρης εμφανίζεται να είχε τα καταστήματα στο Παγκράτι, στην Κηφισιά, στην Ερμού και στο Μαρούσι κι ο Γιώργος ελέγχει τα σημεία στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Ν. Ιωνία, μέσω της Hondos Center Πολυκαταστήματα. Στο δίκτυο της αλυσίδας περιλαμβάνονται και κάποια καταστήματα franchising, τα οποία ελέγχονται από πολυμετοχικό σχήμα που απαρτίζεται και πάλι από τους αδελφούς Χόντου.
Οι πλειστηριασμοί
Το περασμένο Φθινόπωρο, για οφειλές, ύψους 1,68 εκατ. ευρώ, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) βγήκαν «στο σφυρί» τα εξής ακίνητα της Hondos Center Πολυκαταστήματα στην οδό Ιπποκράτους 3 στην Αθήνα:
- ισόγειο κατάστημα 15,7 τ.μ. στη στοά του Μεγάρου Παλλάδος που έχει εκτιμηθεί προς 45 χιλιάδες ευρώ, με το τίμημα πρώτης προσφοράς να είναι περίπου 74 χιλιάδες ευρώ.
- υπόγειο κατάστημα 49,3 τ.μ. στο Μέγαρο Παλλάδος με αξίας εκτίμησης 150 χιλιάδες ευρώ, με πρώτη προσφορά ύψους 120 χιλιάδες ευρώ.
- υπόγεια αποθήκη 21,2 τ.μ. στο ίδιο κτήριο που εκτιμάται προς 175 χιλιάδες ευρώ, με τιμή πρώτης εκκίνησης 140 χιλιάδες ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται δυσκολίες
Ένα έργο 2.000 ετών που μετέφερε νερό στην Αθήνα ξαναζωντανεύει λόγω της λειψυδρίας
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την πόλη
«Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τα πρωτόκολλα διαδικασίες»
Πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα του Σαββάτου
«Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις» σχολίασε ο καθηγητής
Αύριο θα φωτίσει τον ουρανό
Μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων
Ανοιχτά τα εμπορικά αύριο Κυριακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.