- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι το Σάββατο λόγω απεργίας
Οι τουρίστες μπορούν να περιμένουν, οι συνδικαλιστές όχι...
Κλειστά θα είναι το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).
Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές ζητούν:
Α) Την άμεση συνάντηση με συμμετοχή της Υπουργού, της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. και του Ταμείου για την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων (πλαίσιο λειτουργίας, χρηματοδότηση, τακτοποίηση του συνόλου του προσωπικού και του Παιδικού Σταθμού) που αφορούν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠ.ΠΟ.Α. με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών τα μέσα Σεπτεμβρίου και την εν συνεχεία έκδοση της απαραίτητης υπουργικής απόφασης.
Β) Την άμεση προκήρυξη, με τον ορισμό συγκεκριμένων ημερομηνιών όσον αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης, των θέσεων 33 αρχαιολόγων και 200 αρχαιοφυλάκων, κάτι που άλλωστε αποτελεί διακηρυγμένη πρωθυπουργική εξαγγελία εδώ και μήνες και αποτελεί την κατ’ ελάχιστο κάλυψη των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί από τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, ζητάμε την άμεση έκδοσης της απαραίτητης υπουργικής απόφασης για το σύνολο των συναδέλφων στο ΥΠ.ΠΟ.Α που εμπίπτουν στο άρθρο 47 του νόμου 4440/2016. Με αυτές τις ενέργειες θα διασφαλιστεί στοιχειωδώς η φύλαξη των αρχαιολογικών θησαυρών και θα αποτραπεί η περαιτέρω ταλαιπωρία του τουριστικού κοινού.
Γ) Την άμεση σύσταση ομάδος εργασίας με συμμετοχή του Υπουργείου, της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. και του οικείου Σωματείου Εργαζομένων για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, χωρίς αιφνιδιασμούς, αναφορικά με το νέο Οργανικό Πλαίσιο Λειτουργίας του Τ.Α.Π.Α. και με δέσμευση ώστε να περιλαμβάνεται ειδική ρύθμιση για τη διασφάλιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων για την απρόσκοπτη καταβολή των αμοιβών για την εργασία που παρέχει τις αργίες και τις εξαιρέσιμες ημέρες, ούτως ώστε να μην έχουμε εκ των πραγμάτων κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες αυτές.
Δ) Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠ.ΠΟ.Α με μοριοδότηση της προϋπηρεσίας στο Αρχαιολογικό έργο, στη βάση της ρύθμισης που εφαρμόστηκε για τους Ο.Τ.Α.
Ε) Αντιμετώπιση του ζητήματος μεταστέγασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, γιατί η μεταφορά στο κτίριο του Ρέντη δεν είναι λύση, είναι πρόσχημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τον Πειραιά προς Χίο και Λέσβο
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.