Ελλαδα

Σε κώμα 18χρονη Βρετανή. Από τη διασκέδαση στα Μάλια με το αέριο γέλιου στην Εντατική

Η αξονική έδειξε οίδημα στον εγκέφαλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363438-751772.jpg

Στη μονάδα εντατική θεραπείας νοσηλεύεται μια 18χρονη Βρετανή που έκανε τις διακοπές της στα Μάλια και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 18χρονο κορίτσι εισέπνευσε το επικίνδυνο αέριο γέλιου με άδειο στομάχι συνδυάζοντάς το με αλκοόλ. Καμία από τις φίλες που δοκίμασαν το ίδιο αέριο δεν είχε κάποια παρενέργεια. Η όλη υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές. 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «η 18χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο με διαιρετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου (αέριο του γέλιου) και αλκοόλ». Η κ. Μαυρομμάτη τόνισε ότι άμεσα η 18χρονη υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία κατά την οποία βρέθηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση καθώς και σε δεύτερη αξονική από την οποία διαγνώστηκε καθολικό οίδημα σε όλο τον εγκέφαλο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη με τους θεράποντες ιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα. «Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους ότι δεν πρέπει να σερβίρεται αλκοόλ σε παιδιά. Αυτό αποτελεί ευθύνη όλων», τόνισε η κ. Μαυρομμάτη.

Τι είναι το άεριο γέλιου

Πρόκειται για το ναρκωτικό «hippy crack» ή, αλλιώς, «αέριο του γέλιου» που είναι πλέον δημοφιλές σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Η εισπνοή του αερίου γίνεται από ένα μπαλόνι και προκαλεί ευφορία, ενώ χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και τις αισθήσεις.

Η χρήση του είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και μάλιστα στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές δικογραφίες από το ΑΤ Χερσονήσου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από τη χρήση του ωστόσο όλες οι περιπτώσεις αθωώθηκαν καθώς πρόκειται για μια ουσία η οποία δεν είναι απαγορευμένη και μπορεί κανείς να τη βρει οπουδήποτε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ