Ελλαδα

Δικαίωση Πετρουλάκη στην αγωγή του Καμμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε στο σύνολό της η αγωγή και κατά Protagon, Σ. Θεοδωράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363432-751762.jpg

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες απορρίφθηκε στο σύνολο της η αγωγή που είχε κάνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά του Ανδρεά Πετρουλάκη, του Protagon και του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει γνωστό. 

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση αγωγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και του Πρόταγκον, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί στο Πρόταγκον προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος. Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Το άρθρο ασκούσε δριμεία κριτική στον υπουργό μέσα στο πλαίσιο της εύλογης και αυτονόητης δημοσιογραφικής κριτικής στην οποία υπόκεινται τα δημόσια πρόσωπα, αλλά ο υπουργός θεώρησε καλό να αμυνθεί, όχι στο χώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια, με εξοντωτική αγωγή 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η  στάση του κ. Καμμένου ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι θεωρήθηκε ως μια προφανής προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, εκφοβιστική ενέργεια εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας.

Μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον Ανδρέα Πετρουλάκη και το Πρόταγκον, που συγκέντρωσε άνω των 4.000 υπογραφών, ενώ το θέμα κατήγγειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ