Ελλαδα

Παίρνει εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» ο Λουκάς Παπαδήμος

Επιστρέφει σε ένα σπίτι «φρούριο» ο πρώην πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» αναμένεται να πάρει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 25 Μαΐου προσπαθώντας να αναρρώσει από τα τραύματα που του άφησε η έκρηξη του παγιδευμένου φακέλου.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι οι θεράποντες ιατροί του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών κρίνουν ότι από εδώ και πέρα ο κ. Παπαδήμος πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία του κατ’ οίκον. Επί της ουσίας αυτό που χρειάζεται από εδώ και πέρα είναι ο καθαρισμός του τραύματος και η αλλαγή γάζας στο πόδι του ανά δύο με τρεις ημέρες. Σημειώνουν ότι η περαιτέρω παραμονή του στο νοσοκομείο θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη, καθώς υπάρχει πάντα η περίπτωση προσβολής του από κάποιο ανθεκτικό μικρόβιο εντός του νοσοκομείου. 

Ο Λουκάς Παπαδήμος έφερε ένα αρκετά βαθύ τραύμα στο μηρό και για αυτό χρειάστηκε τόσο μεγάλη διάρκεια νοσηλείας και παρακολούθησης.

«Το δωμάτιο που βρίσκεται ο κ. Παπαδήμος θυμίζει φρούριο, καθώς φυλάσσεται όλο το 24ωρο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής», γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος» και συνεχίζει. «Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και τα μέλη της διοίκησης του «Ευαγγελισμού» πρέπει να πάρουν ειδική άδεια για να τον επισκεφτούν. Ωστόσο, τώρα, αυτό που αναμένεται να μετατραπεί σε φρούριο είναι το σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ ήδη η Αντιτρομοκρατική έχει βγάλει σχέδιο για τις μετακινήσεις του».