- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δύο μήνες φυλακή για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που έκαναν τους αιμοδότες για να παίρνουν άδειες
Προσκόμιζαν πλαστά έγγραφα
Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου.
Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.
Σημειώνεται ότι ισάριθμος αριθμός εργαζομένων της ΔΕΗ που καταδικάστηκε πρωτόδικα από άλλο δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε πέντε μήνες φυλάκιση, η περίπτωσή τους συμπεριλήφθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και απαλλάχτηκαν εφ’ όρου ζωής, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η υπόθεση των ψεύτικων αιμοδοσιών ήρθε στο φως από έναν έλεγχο ρουτίνας που αποφάσισε το 2012 να κάνει η διεύθυνση του ορυχείου του κυρίου πεδίου της ΔΕΗ προκειμένου να διασταυρώσει τις αιμοδοτικές άδειες των εργαζομένων.
Ο έλεγχος αποκάλυψε αρχικά, ακόμη και την εμπλοκή συνδικαλιστών στις πλαστές αιμοδοσίες, ενώ στη συνέχεια από την ενδελεχή έρευνα που έγινε σε όλα τα ορυχεία και στους ΑΗΣ της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι 65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά που έφεραν σφραγίδες και διακριτικά από το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σακίδιο επιβίωσης για τα τρία πρώτα 24ωρα
Τι αφορά η κινητοποίηση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Το φαινόμενο αποδίδεται στην παρουσία βαρομετρικού χαμηλού στο Μαρόκο και την Αλγερία
Επτά κάλυκες στο σημείο, όχημα εντοπίστηκε στον Διόνυσο - Ερευνες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής λειτουργίας του ισραηλινού εναέριου χώρου - Ως πότε ακυρώνονται τα δρομολόγια
24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό ναυτικών από εμπόλεμη ζώνη
H προθεσμία εγγραφών είναι η 23η Μαρτίου 2026
Φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή
Ήταν πατέρας δύο παιδιών σε τροχαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.