Ελλαδα

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά με δύο νεκρούς και ένα τραυματία (εικόνες)

Κατέπεσε σε βαλτώδη περιοχή ενώ εκτελούσε ψεκασμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360375-746509.jpg

Ψεκαστικό ελικόπτερο κατέπεσε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στην περιοχή του Σχινιά και δυστυχώς υπάρχουν θύματα. Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου. Ο τρίτος επιβαίνων είναι τραυματίας  χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.  Τα θύματα είναι ο χειριστής του ελικοπτέρου κι ένας φύλακας από την περιοχή του Σχινιά.

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδη περιοχή και αμέσως κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και έσπευσαν στο σημείο να βοηθήσουν. Πρώτοι κατέφθασαν στο σημείο της πτώσης κάτοικοι της περιοχής του Σχινιά που εντόπισαν ένα άτομο σε κοντινή απόσταση από το ελικόπτερο. Ήταν ένας από τους χειριστές ο οποίος κατάφερε να βγει από τα συντρίμμια. 

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά

Στη συνέχεια τα εννέα οχήματα και οι 27 πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή κατάφεραν να φτάσουν ως το κουφάρι του ελικοπτέρου και να προσεγγίσουν τους δύο χειριστές που είχαν εγκλωβιστεί. Οι δυο άνδρες δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να τους σώσουν.

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά

Το ελικόπτερο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία που είχε σύμβαση με την Περιφέρεια για ψεκασμούς για τα κουνούπια.

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Τραγωδία με ελικόπτερο στον Σχινιά

 

Θλίψη και συλλυπητήρια

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Γ. Σγουρός ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη της παράταξης «Αττική» για την απώλεια των δύο συνανθρώπων μας. Επίσης προτείνει στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής «να συνεργαστεί με τις αρμόδιες αρχές για να διερευνήσουν τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας».

Τη βαθιά της οδύνη για «το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες» εκφράζει και Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά, προσθέτοντας ότι «για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ