Ελλαδα

Πολυμελείς σπείρες με δράση πολλών εκατ. ευρώ

Λήστευαν σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359468-744839.jpg

Τα 40 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι ξεπερνούσε η παράνομη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων που δρούσαν στην Αττική και την περιφέρεια, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές σε σπίτια, εταιρείες και ΑΤΜ. Οι δύο αυτές οργανώσεις είχαν εξαρθρωθεί το Νοέμβριο του 2016 και στοιχεία παρουσίασε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, με αφορμή και τη χθεσινή σύλληψη ενός 43χρονου και μίας 40χρονης, οι οποίοι διατηρούσαν ενεχυροδανειστήρια, τα δύο από αυτά στο Μενίδι, οι οποίοι κατείχαν και ρευστοποιούσαν στην αγορά κοσμήματα, ρολόγια και λοιπά τιμαλφή.

Μάλιστα, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκε ρολόι αξίας πάνω από 150.000 ευρώ, το οποίο είναι το μοναδικό που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και το οποίο στη συνέχεια αποδόθηκε στον νομικό κάτοχο του.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο είχε διαμορφώσει ειδικές κρύπτες. Στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 59.610 ευρώ, διάφορα άλλα τιμαλφή, ζυγαριά ακριβείας, πέντε κινητά τηλέφωνα και τρία σπρέι πιπεριού. Ακολούθησε η σύλληψη της 40χρονης και πλήθος ερευνών σε οικίες και καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πλάκες χρυσού, βάρους περίπου 1 κιλού και αξίας 25.000 ευρώ. Η συνολική αξία των κατασχεθέντων, από τις παραπάνω έρευνες, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά νέων μελών, κατηγορούμενων στην υπόθεση, οι όποιοι αναζητούνται, καθώς επίσης και τα στοιχεία 52χρονου κατηγορουμένου, υπηκόου Τουρκίας, ο οποίος αναφερόταν αρχικά με ελλιπή στοιχεία.

Ακόμα εξιχνιάστηκαν άλλες 84 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και εταιρείες, που έγιναν από τις συγκεκριμένες εγκληματικές οργανώσεις μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου. Η συνολική αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις περιπτώσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ