Ελλαδα

θρήνος και οργή στο Μενίδι - Ασύλληπτος ακόμη ο δολοφόνος του μικρού Μάριου

Σήμερα η κηδεία του αδικοχαμένου παιδιού 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία πρόσφατα είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας, για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης σε απόσταση 500 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος Μάριος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα.

Η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Ο ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Στη δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως επικίνδυνο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Οι προσκεκλημένοι του μοιραίου γλεντιού,  είναι σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, ύποπτοι για την μοιραία αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου παιδιού. Δεν ήταν τυχαίο ότι οι πρώτες προσαγωγές, ήταν τρία μέλη της οικογένειας, δύο άνδρες 50 και 25 χρόνων και μία γυναίκα, που φέρονται ως οργανωτές της γιορτής.

Οι ξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση ανησυχούν, καθώς δόθηκε ο χρόνος στους δράστες να καθαρίσουν τα ίχνη τους. Πιθανόν να έχουν εξαφανίσει το όπλο και ο δράστης να είναι εκτός Αττικής,

«Αν δεν βρεθεί το όπλο και δεν υπάρξει επιβαρυντική κατάθεση μάρτυρα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο εντοπισμός των δραστών» αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, στις οποίες συμμετείχαν 250 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, είχαν εξαφανιστεί οι άνδρες, έγιναν ωστόσο 31 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, όπως και έρευνες σε 22 οικίες. Τα ευρήματα ήταν πενιχρά, καθώς κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9mm, ένας κάλυκας 7.62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Εχθές εεκατοντάδες εξαγριωμένοι κάτοικοι και γονείς του Μενιδίου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το δημαρχείο της πόλης, με την ολοκλήρωση του δημοτικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και τη μηδενική ασφάλεια.