- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καταδίκη σε 10ετή κάθειρξη σε Θεσσαλονικιό επιχειρηματία για τοκογλυφία
Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί πρωτόδικα δύο τραπεζικά στελέχη
Στις φυλακές οδηγείται γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που τον έκρινε ένοχο για τοκογλυφία και εκβίαση.
Ο 64χρονος επιχειρηματίας κατηγορείτο ως «πρωταγωνιστής» τοκογλυφικού κυκλώματος, το οποίο δρούσε στη Θεσσαλονίκη και είχε εξαρθρωθεί μαζί με άλλα τρία κυκλώματα, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2012.
Τον Ιούλιο του επόμενου έτους, το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, τιμώρησε τον κατηγορούμενο επιχειρηματία με ποινή κάθειρξης 11,5 ετών, αλλά αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο -υπό όρους- ενόψει του Εφετείου.
Τώρα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τον έκρινε εκ νέου ένοχο, μειώνοντας την ποινή του, η οποία όμως τον «στέλνει» στη φυλακή.
Για την ίδια υπόθεση είχαν κατηγορηθεί και αθωωθεί πρωτόδικα δύο τραπεζικά στελέχη, ένας απότακτος αστυνομικός, ένας δικηγόρος, όπως επίσης ο άλλοτε επικεφαλής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.