- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι αναρχικοί «χτυπούν» το σπίτι του «κυρ Αλέκου που κλείνει μπίζνες επικαλούμενος την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς»
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι Φλαμπουράρη στις 19 Μαΐου
Ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στους αστυνομικούς έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στις 19 Μαΐου με κείμενο-προκήρυξη, το οποίο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η ομάδα εξαπολύει επίθεση κατά της «ηθικής» του αριστερού υπουργού Επικρατείας και της κυβέρνησης γιατί «στοχεύει στην οικονομική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης».
Η επιστολή τους αναλυτικά:
Τη 19η Μαΐου λίγες ώρες μετά την ψήφιση του τέταρτου κατά σειρά μνημονίου, επιλέξαμε να επιτεθούμε στα ένοπλα σκυλιά που φρουρούν την κατοικία του υπουργού επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια. Ο κυρ Aλέκος υπηρετώντας την θέση του στην πολιτική ελίτ του τόπου κλείνει μπίζνες που του αποφέρουν εύκολα προσωπικά κέρδη και ακολούθως επικαλείται την ηθική ανωτερότητα της αριστεράς.
Μετά από 2 χρόνια αριστερής διαχείρισης του κεφαλαίου η "φιλολαϊκή" συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, ψηφίζοντας ένα ακόμα μεγάλο πακέτο μέτρων, στοχεύει στην οικονομική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης προασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των αφεντικών. Για ακόμα μία φορά οι ωφελούμενοι βρίσκονται στην τάξη των πλουσίων (τραπεζίτες, εφοπλιστές, καναλάρχες, πάσης φύσεως μεγαλοεπενδυτές, κληρικοί), οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους δεν διστάζουν να οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στον οικονομικό και φυσικό θάνατο. Μαζί με αυτούς συντάσσονται τα φερέφωνά τους, οι τεχνοκράτες, οι δημοσιογράφοι, οι καριερίστες και τα λοιπά τσιράκια, οι οποίοι με στόχο την κοινωνική τους ανέλιξη πρόθυμα κάνουν την βρωμοδουλειά των από πάνω. Την δυστοπική εικόνα του καπιταλισμού συμπληρώνει μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης, η οποία με την μιζέρια, την απραξία και τον φόβο της τροφοδοτεί την απληστία των ισχυρών.
Από την άλλη μεριά του οδοφράγματος του κοινωνικού πολέμου στέκονται όσοι/όσες σπάνε τους συμβιβασμούς και αρνούνται τους επιβαλλόμενους κοινωνικούς τους ρόλους, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεγγύης και συντροφικότητας μέσα από εξεγερτικές διαδικασίες. Αντιστεκόμενοι άνθρωποι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους δραστηριότητας συνθέτουν το ανατρεπτικό κίνημα με τα μέσα αγώνα που οι ίδιοι ορίζουν και επιλέγουν. Συγκρούσεις στον δρόμο, απεργίες, καταλήψεις, σαμπτοτάζ και επιθέσεις είναι η απάντησή μας στους καταπιεστές.
Εμείς ως αναρχικοί έχοντας πάρει θέση μάχης απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο, νιώθουμε δίπλα μας όλους του περισσευούμενους αυτής της κοινωνίας. Μη έχοντας άλλη επιλογή περνάμε στην επίθεση ενάντια στους δυνάστες των ζωών μας, ώστε κανένας από τους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους να μην είναι και να μην νιώθει προστατευμένος και στο απυρόβλητο. Όλοι τους έχουν ονόματα και διευθύνσεις και εκεί θα βρουν όλους εμάς που δεν έχουμε καμία διάθεση να μοιραστούμε τις γειτονίες μας μαζί τους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα.
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.