Ελλαδα

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι προσπάθησαν να διακόψουν τις φοιτητικές εκλογές (video)

Πέταξαν φωτοβολίδες στο Χημείο και κατευθύνθηκαν στα Εξάρχεια – Ένας τραυματίας στο ΑΠΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
355812-737364.jpg
ATHENS VOICE

Νεαροί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιχείρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης να διακόψουν τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, που διεξάγεται στο «Χημείο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών και μελών των Παρατάξεων ΠΚΣ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Athens Voice, οι κουκουλοφόροι έφτασαν έξω από το «Χημείο» όπου ψηφίζουν πολλά τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως τα ΕΜΜΕ, οι Φυσικομαθηματικές Σχολές, το Παιδαγωγικό και η Φιλοσοφική, πέταξαν στην είσοδο του κτιρίου φωτοβολίδες. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι κρατούσαν και τσεκούρια, ενώ πέταξαν και πέτρες προς τις δυνάμεις που βρίσκονται προς την Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μικρής έκτασης συμπλοκή.

Αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει για λίγα λεπτά η εκλογική διαδικασία.

Οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Η μαρτυρία του Κώστα Θεοδωρόπουλου, υποψηφίου με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας:

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Ένας τραυματίας

Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε φοιτητές της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ που βρίσκονταν στα φοιτητικά τραπεζάκια εντός της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της συγκεκριμένης παράταξης.

Κατά την επίθεση, τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ