Ελλαδα

«Έψαχνα στους κάδους κι έτρωγα φύλλα»-Η Γιάνα Χατζημανωλάκη μίλησε για τις 20 μέρες που έμεινε στο βουνό

«Κοιμόμουν κάτω από έναν θάμνο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Thestival.gr Επίθεση σε τροχονόμο

Ήταν ξημερώματα Δευτέρας 15 Μαΐου. Η νεαρή, ταλαιπωρημένη γυναίκα χτυπούσε μες στο σκοτάδι την πόρτα του πατρικού της σπιτιού στο Μενίδι… Η αδελφή της που άνοιξε, δεν πίστευε στα μάτια της. Μπροστά της στεκόταν ζωντανή η Γιάννα, που όλοι αναζητούσαν εναγωνίως επί είκοσι μέρες… Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αγγελική Νικολούλη που είχε ερευνήσει την εξαφάνιση της νεαρής μητέρας στο «Τούνελ» και μίλησε με την οικογένεια της. Τα όσα της περιέγραψαν είναι σοκαριστικά.

Η Γιάννα Χατζημανωλάκη επέστρεψε φανερά εξαντλημένη και ταλαιπωρημένη φορώντας τα ίδια ρούχα με τα οποία χάθηκε το πρωινό της 25ης Απριλίου από το σπίτι της στο Μενίδι. Βρόμικη και εμφανώς καταπονημένη, προσπαθούσε να εξηγήσει στους συγγενείς της πως όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν μόνη της στο βουνό. Τους είπε πως κρυβόταν στο εσωτερικό ενός μεγάλου θάμνου και είχε βρει ένα σκέπαστρο για να μην κρυώνει. Ισχυρίστηκε πως έμεινε εκεί καθηλωμένη για μέρες και δεν έβρισκε τη δύναμη να επιστρέψει,  από τις κρίσεις πανικού που βίωνε.

« Όταν μπορούσε κατέβαινε λίγο πιο χαμηλά όπου είχε εντοπίσει πόσιμο νερό . Κατάφερε έτσι να γεμίζει κάποια άδεια μπουκάλια που βρήκε στο βουνό και να προστατευτεί από την αφυδάτωση» είπε στη δημοσιογράφο η αδελφή της Θεοδοσία Χατζημανωλάκη.

« Όταν την κατέβαλε η πείνα έψαχνε για αποφάγια σε κάδους σκουπιδιών. Επειδή όμως ντράπηκε μην την δει κάποιος, έμενε στο καταφύγιο της και έτρωγε φύλλα που έβρισκε στο έδαφος».

Σε σχετική ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη πως δεν βρέθηκε με  τις  οργανωμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο βουνό, η αδελφή της Γιάννας υποστήριξε πως ενώ άκουσε φωνές δεν βγήκε από την κρυψώνα της γιατί φοβόταν, χωρίς να διευκρινίσει τι και ποιους.

Η νεαρή γυναίκα ισχυρίστηκε στους συγγενείς της πως κάποια στιγμή άρχισε να κατηφορίζει το βουνό μέχρι που έφτασε στο πατρικό της σπίτι. Ήταν το μόνο σημείο που της ήρθε στο μυαλό.

«Η κατάσταση της χρήζει ιατρικής φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης καθώς είναι πολύ αδυνατισμένη, συνεχίζει να παθαίνει κρίσεις πανικού  και χρεώνει τον εαυτό της για όλη αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Η ίδια δεν έχει καταλάβει τι την οδήγησε στη φυγή, ούτε είχε αίσθηση του χρόνου που απουσίαζε»,   τόνισε η αδελφή της.

Σχετικά με τον σύζυγο της και το άσχημο παρελθόν τους, η Γιάννα είπε στα αδέλφια της ότι τον κατηγόρησαν άδικα, γιατί δεν την πείραξε και δεν ευθύνεται αυτός για την φυγή της.

Πηγή: anikolouli.gr Vid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ