Ελλαδα

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε ότι γίνεται πολιτικός φορέας

Τι αναφέρουν τα μέλη του σε κείμενό τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354657-735218.jpg

Την μετατροπή του σε πολιτικό φορέα ανακοίνωσε ο Ρουβίκωνας.

Η αντιεξουσιαστική ομάδα, με σχετικό κείμενο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, αναλύει γιατί θεωρεί ότι πρέπει να μετεξελιχθεί.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Η πολιτική μας ταυτότητα», ενώ η ομάδα του Ρουβίκωνα σημείωσε ότι το κείμενο της πολιτικής του ταυτότητας θα συζητηθεί σε εκδήλωση που οργανώνει η ομάδα το προσεχές Σάββατο 20 Μαϊου, στο Κ*ΒΟΞ, στην πλατεία Εξαρχείων.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα αναφέρει στο κείμενό της: «Ο Ρουβίκωνας δοκίμασε να κάνει τα πράγματα ανάποδα. Να ξεκινήσει από τη δράση, από τις άμεσες ανάγκες του κοινωνικού πολέμου και μέσα από αυτό να χτίσει σιγά σιγά μια ολοκληρωμένη πολιτική οντότητα ικανή να αποκτήσει πρωτοβουλία κινήσεων, να δώσει αληθινή ώθηση στον αναρχικό αγώνα, ικανή να μετεξελιχθεί και να ανέβει στάδιο. Να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» των αναρχικών ομάδων να περιορίζονται ποσοτικά σε μικρούς αριθμούς μελών και ποιοτικά σε απευθύνσεις προσανατολισμένες σε προκαθορισμένο εύρος θεματικών».

Και προσθέτει: «Έχοντας φτάσει σε ένα, κατ’ εμάς, ικανοποιητικό επίπεδο πολύπλευρης ολοκλήρωσης, βάζουμε μπροστά μεγαλύτερα δια- κυβεύματα. Στον αναρχικό χώρο, στο ανταγωνιστικό κίνημα, στην κοινωνική βάση».

«Μπροστά στις νέες προκλήσεις είναι απαραίτητο να καθορίσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια την πολιτική μας ταυτότητα, να συγκροτήσουμε το πλέγμα ιδεών και την εμπειρία μας με τόσο συνεκτικό τρόπο που να μπορεί να παράγει νέα, αποτελεσματικά σχέδια» σημειώνει ο Ρουβίκωνας.

Όπως διευκρινίζει ο Ρουβίκωνας, «είναι ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ