Ελλαδα

ΕΔΕ για τη διάρρηξη στον «Άγιο Σάββα» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Μετά την κλοπή ιατρικών μηχανημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354308-734493.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Από το γαστρεντερολογικό και το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», μετά από παραβίαση στις πόρτες, έγινε η κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, που διαπιστώθηκε το πρωί από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣ και διοικητή του νοσοκομείου, Γεώργιο Δενδραμή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχουν κλαπεί επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το γαστρεντερολογικό τμήμα.

Επίσης, εκλάπη ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπίου καθώς και ένα συνδετικό για το βίντεο του βρογχοσκοπίου από το πνευμονολογικό.

Όπως έγινε γνωστό, έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Δημήτρης Ξυνόπουλος, έκανε λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήταν τυχαία η κλοπή αυτή… Γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα αυτοί που έκλεψαν».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως τα όργανα, μόνο από το γαστρεντερολογικό, κοστίζουν περίπου 400.000 ευρώ. Όπως εξήγησε, πρόκειται για στοχευμένη ενέργεια, με κλοπή συγκεκριμένων, πανάκριβων οργάνων από συγκεκριμένη εταιρεία.

Με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.