- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αντιδρούν γιατροί και φαρμακοποιοί για τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας
Αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές
Την έντονη αντίθεσή τους στη νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία «αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους, καθώς δεν θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδα», εκφράζουν, με ανακοινώσεις τους, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.
Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, (ΠΦΣ) χαρακτηρίζει τη ρύθμιση «απαράδεκτη και φορομπηχτική», με την οποία, όπως αναφέρει, «επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), κάνει λόγο για «εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών» και καλεί τα μέλη του «να οργανώσουν την αντίδρασή τους, πάνω στα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους».
Ειδικότερα, ο ΠΦΣ καλεί την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη «η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτήν τη στιγμή στηρίζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».
Ο ΠΙΣ τονίζει ότι αυτή η επιβάρυνση, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση, οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή, προβλήματα για τα οποία καταβάλλουμε προσπάθειες να εξαλείψουμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.