Ελλαδα

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον οπλοφόρο στον ΟΚΑΝΑ

Στα Χανιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353265-732596.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά στις οποίες εισέβαλε ένας 43 χρόνος που οπλοφορούσε, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής: «Αισίως έληξε η διαδικασία διαπραγμάτευσης με 43χρονο σε κτίριο του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) στη Σούδα Χανίων, από την ειδική ομάδα διαπραγματευτών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί ο 43χρονος, με την απειλή όπλου ακινητοποίησε στον εξωτερικό χώρο του Οργανισμού, 61χρονη εργαζόμενη, ζητώντας να γίνει δεκτό προσωπικό του αίτημα από δημόσιο φορέα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων που κατέφθασαν στο σημείο.

Ο 43χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών και να τραυματιστεί, ενώ παράλληλα η 61χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Στη συνέχεια πυροβόλησε την τζαμαρία της πόρτας του Οργανισμού και εισήλθε στο κτίριο, όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, ενώ σε δωμάτιο όπου δεν είχε πρόσβαση παρέμεναν η 61χρονη και ακόμη δύο εργαζόμενες στον Οργανισμό.

Στο χώρο έφτασαν άμεσα η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ομάδα διαπραγματευτών και ειδικός ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η ομάδα διαπραγμάτευσης, μετά από πολύωρο διάλογο κατάφερε και τον έπεισε να εξέλθει από το κτίριο και να παραδώσει το όπλο του».

Σε βάρος του 43χρονου, ο οποίος αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Χανίων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων».

Πηγή: astynomia.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ