Ελλαδα

Άγγελος Βώρος: Ο δημόσιος υπάλληλος που εξοικονόμησε στον ΟΑΕΔ 900.000 ευρώ τον χρόνο

Εντυπωσίασε τον Τσίπρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353234-732521.jpg

Ο Άγγελος Βώρος, υπάλληλος του ΟΑΕΔ Πάτρας κατάφερε να εξοικονομήσει στην υπηρεσία 903.913 ευρώ τον χρόνο.

Πώς;  Αναβάθμισε τον τρόπο σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN) όλων των υπηρεσιών ΚΠΑ2 & ΕΠΑΣ του Οργανισμού  στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ, η οποία υλοποιήθηκε από τον ίδιο, με τη βοήθεια των συναδέλφων το από τα Γραφεία Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων ΟΑΕΔ καθώς και της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης.

Η πρωτοβουλία του Άγγελου Βώρου εντυπωσίασε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε:

Ενημερώθηκα από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Άγγελου Βώρου, εργαζόμενου του ΟΑΕΔ. Ο κ. Βώρος  υλοποίησε  την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης όλων των Υπηρεσιών του Οργανισμού με συνολική εξοικονόμηση  για τον ΟΑΕΔ 903.913 ευρώ. Αυτό το έργο βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και την καθημερινότητα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Ο κατασυκοφαντημένος δημόσιος τομέας δείχνει μέσα από αυτό το γεγονός τις τεράστιες του δυνατότητες. Στις δομές του υπάρχουνε πολλοί άνθρωποι με εξαιρετικές ικανότητες και διάθεση προσφοράς. Όταν τους προσφέρονται τα κατάλληλα μέσα και τους παρέχεται η αντίστοιχη εμπιστοσύνη τα αποτελέσματα μπορούν να είναι αξιοσημείωτα.

Γνωρίζουμε πως το φιλότιμο που αποδεικνύουν υπάλληλοι δεν αρκεί τις περισσότερες φορές για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τον πολίτη. Γι’ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά για την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και στους πολίτες της, απέναντι σε όσους μας καλούν σε απαξίωση του δημόσιου τομέα.

Συγχαίρω τον κ. Άγγελο Βώρο και τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων των πολιτών για την εξαιρετική του αυτή προσπάθεια.

Η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:

Ο ΟΑΕΔ εξοικονόμησε ετησίως 903,913 χιλιάδες ευρώ από πρωτοβουλία ενός υπαλλήλου, του συναδέλφου Άγγελου Βώρου από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου.Η πρωτοβουλία  έχει να κάνει με την αναβάθμιση του τρόπου σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL/VDSL IP VPN) όλων των υπηρεσιών ΚΠΑ2 & ΕΠΑΣ του Οργανισμού  στο Ιδιωτικό Δίκτυο ΟΑΕΔ η οποία υλοποιήθηκε από τον ίδιο το συνάδελφο Άγγελο Βώρο με τη βοήθεια των συναδέλφων  των Γραφείων Πληροφορικής των Περ/κων Δ/νσων ΟΑΕΔ καθώς και της Δ/νσης Μηχανογράφησης στις 27/4/2017.

Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να αποδείξει περίτρανα πως ο Οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να στηριχθεί, αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει και να απαλλαγεί από συνεργασίες που απομυζούν τον ΟΑΕΔ και δημιουργούν πολυποίκιλα προβλήματα.

Θεωρούμε πως η Διοίκηση πρέπει να επιβραβεύσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, να επιβραβεύει και να στηρίζει γενικώς τέτοιες πρωτοβουλίες.

Σε μια εποχή που ο δημόσιος τομέας και οι δημόσιοι υπάλληλοι στοχοποιούνται και απαξιώνονται συλλήβδην, η πρωτοβουλία και η υλοποίηση ενός τέτοιου  σημαντικού έργου από συναδέλφους, μας γεμίζει ικανοποίηση.

Ως Ομοσπονδία εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο συνάδελφο Άγγελο Βώρο και σε όλους τους άλλους συναδέλφους των περιφερειακών διευθύνσεων  και της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης που συντέλεσαν στην υλοποίηση του έργου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ