Ελλαδα

Αιφνιδιαστική έφοδος της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των «Δεν Πληρώνω» στα κεντρικά της ΔΕΗ (video)

Ένταση με αφορμή τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, το «κυνήγι» οφειλετών και το «ξεπούλημα» της δημόσιας εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351660-729411.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ένταση επικράτησε στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου, με αφορμή τη διαμαρτυρία μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω», την οποία στήριξε επίσης η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα μέλη του «Δεν Πληρώνω» συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά της ΔΕΗ για να βοηθήσουν τους πολίτες ευπαθών ομάδων που έχουν λάβει εξώδικα και χρειάζονται διακανονισμό για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Το κίνημα καταγγέλλει ότι η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία εναντίων των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. «Πρόκειται άνεργους και άρρωστους ανθρώπους και εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα τους για να τους παράσχουμε αρωγή. Να μην είναι τα θύματα», δήλωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.  «Η ΔΕΗ έστειλε εξώδικα και αδυνατούσαν να πληρώσουν. Αυτοί θέλησαν διακανονισμό αλλά ήταν κλειστή η πόρτα της διεύθυνσης. Σήμερα άνοιξε και τώρα εκκρεμεί να προσδιοριστεί η πρόταση της ΔΕΗ για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο ρεύμα», συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κατηγόρησε επίσης υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι οποίοι ενθαρρύνουν πολίτες να στραφούν σε ιδιωτικές εταιρείες για την παροχή ρεύματος.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, η διευθύντρια του καταστήματος δέχθηκε να δει αντιπροσωπεία του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και τρία άτομα με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ