Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Άγιο Φως από φωτιά στην Αγία Τράπεζα (video)

Δια χειρός ιερέα 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350203-726543.jpg

Ο ιερέας βάζει φωτιά στην Αγία Τράπεζα, η οποία είναι ο τάφος του Χριστού. «Ο σκοπός είναι αφού η Αγία Τράπεζα είναι ο Τάφος του Χριστού μας, να ανάψουμε από αυτήν που είναι ότι πιο Άγιο έχουμε μέσα στο ναό μας, μιας και πάνω σε Αυτήν γίνεται ο καθαγιασμός των θείων δώρων», αναφέρουν οι ιερωμένοι, οι οποίοι κάνουν αυτή την πράξη από το 2014. Φέτος ανάρτησαν σχετικό βίντεο στο facebook.

«Όλοι γνωρίζουμε από παιδιά ότι το Άγιον Φως στα Ιεροσόλυμα, βγαίνει με θαυμαστό τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Μπαίνοντας ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων στον Πανάγιο Τάφο για να βγάλει το Άγιον Φως διαβάζοντας την ευχή του αγίου φωτός ανάβει τις λαμπάδες του από τον Πανάγιο Τάφο και στη συνέχεια βγαίνει έξω και το δίδει στον κόσμο. Αυτό λοιπόν κάνουμε κι εμείς», τονίζουν στο μήνυμά τους.

«Η Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το Άγιον φως που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα, το βάζουμε στο ναό μας ψάλλοντας και στη συνέχεια αρχίζει η ακολουθία»

«Κάποιοι έγραψαν ότι είναι των παπάδων για να εντυπωσιάσουν, κάθε άλλο δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Και πέρυσι το αναρτήσαμε απλά δεν έγινε τόσο γνωστό. Από το 2014 το κάνουμε στο ναό μας» υποστηρίζουν οι ιερωμένοι 

ΠΗΓΗ: voria.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ