- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με κατάσχεση απειλείται η περιουσία της Ελλάδας στις ΗΠΑ λόγω C4I
Η υπόθεση αφορά την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς του 2004
Με κατάσχεση απειλείται η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου στις ΗΠΑ, εξαιτίας του προστίμου 40 εκατομμυρίων ευρώ που επιδίκασε αμερικανικό δικαστήριο εις βάρος της χώρας για την υπόθεση C4I.
Για την εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνει η «Καθημερινή», έχουν ενημερωθεί τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του πολίτη και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η υπόθεση αφορά την προσφυγή της αμερικανικής εταιρείας SAIC κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωστού και ως C4I.
Τον Ιούλιο του 2014, το ελληνικό Δημόσιο καταδικάστηκε για μη καταβολή υπολοίπου οφειλής συν τις εγγυητικές επιστολές που είχε εισπράξει, παράνομα κατά την ετυμηγορία.
Η εκτέλεση της απόφασης αρχικά ανεστάλη καθώς το εφετείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου.
Όμως η αναστολή αναιρέθηκε αφότου ο Άρειο Πάγος ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης από το Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο και επικύρωσε ως άμεσα εκτελεστή την καταβολή χρημάτων από την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.