Ελλαδα

Πώς ο πρόεδρος από το «Νησί» έσωσε τη ζωή ενός 4χρονου προσφυγόπουλου

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Θοδωρή Κατσαφάδο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα 4χρονο προσφυγόπουλο που περιπλανιόταν ασυνόδευτο στο κέντρο της Αθήνας βοήθησε ο γνωστός ηθοποιός -μεταξύ άλλων από το ρόλο του στο «Νησί»- Θοδωρής Κατσαφάδος το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στην εφημερίδα Espresso: «Φοβήθηκα για τυχόν κίνδυνο του μικρού από κυκλώματα εμπορίας οργάνων».

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Κατσαφάδος συνάντησε το αγόρι στη γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου να περιπλανιέται ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, μόλις αντιλήφθηκε πως το μικρό παιδί ήταν μόνο του, κάλεσε τις Αρχές και άρχισε να του μιλάει μέχρι να φτάσει το περιπολικό.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος ανέφερε, αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπος με αλλοδαπούς που σύχναζαν στην περιοχή και έλεγαν πως ήξεραν την οικογένεια του παιδιού. «Δεν το επέτρεψα. Αν δεν ερχόταν η αστυνομία, δεν θα έφευγα από το σημείο ούτε εγώ, ούτε ο μικρός» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Ευτυχώς, η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του μικρού και να εντοπίσει, μέσα σε λίγη ώρα, την οικογένειά του σε κοντινό ξενοδοχείο της περιοχής.