Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα

Αίθριος αρχικά και στη συνέχεια τοπικές βροχές και καταιγίδες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα αυξηθούν, προβλέπονται για σήμερα Σάββατο 8 Απριλίου.

Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες στη Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά στα Δωδεκάνησα αναμένεται σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr