Ελλαδα

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Σε ποιον ανήκει τελικά το φονικό 22άρι Zastava;

Τι θα υποστηρίξει τη Δευτέρα ο παραολυμπιονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
346683-719794.jpg

Νέα τροπή παίρνει το έγκλημα στο Μοσχάτο, το οποίο όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς ο καθ'ομολογίαν δράστης, ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης σκότωσε μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε τον 47χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Νέο Φάληρο Μάριο Λουκόπουλο.

Ο 39χρονος αθλητής που το απόγευμα της Παρασκευής πήρε προθεσμία από τον ανακριτή για την ερχόμενη Δευτέρα, φτάνοντας στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων ψέλλισε στους δημοσιογράφους που τον περικύκλωσαν για μια δήλωση του: «Ημουν σε άμυνα. Είχαν προηγηθεί πολλά. Θα τα μάθετε όλα τις επόμενες ημέρες».

Ο Βασίλης Τσαγκάρης εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή. Παρέμεινε στη σχολή Ευελπίδων για περισσότερο από δύο ώρες και έπειτα οδηγήθηκε και πάλι στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Εκεί θα παραμείνει μέχρι και το πρωί της Δευτέρας όπου θα επισκεφτεί ξανά τον ανακριτή.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μέχρι τότε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης μαζί με το συνήγορο του Πέτρο Μαντούβαλο θα προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους τακτική, που αναμένεται να κινηθεί στα ίδια περίπου πλαίσια με αυτά που αφηγήθηκε στους αστυνομικούς ο δράστης λίγα λεπτά μετά τη σύλληψη του.

Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ, που διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του θύματος ακόμα κι όταν αυτοί ήταν παντρεμένοι θα ισχυριστεί για άλλη μια φορά ότι βρέθηκε αμυνόμενος και πυροβόλησε τον Μάριο Λουκόπουλο προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του.

Μάλιστα θα υποστηρίξει ότι δέχονταν απειλές από το θύμα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, προκείμενου να μην πάει ως μάρτυρας σε δίκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου μεταξύ του θύματος και της πρώην συζύγου του, για την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα»,  όλα ξεκίνησαν όταν ο 47χρονος Μάριος ανακάλυψε ότι η πρώην σύζυγός του η Κατερίνα Κ., 40 ετών, ανακάλυψε ότι είχε σχέση με τον παραολυμπιονίκη. Τα νέα, τρελαίνουν τον Μάριο οδηγώντας τον στην απαγωγή της Κατερίνας. Η γυναίκα, σύμφωνα με δικές της μαρτυρίες, βρίσκεται δεμένη στην γκαρσονιέρα του πρώην συζύγου της κι όταν εκείνος την αφήνει ελεύθερη κατευθύνεται στο αστυνομικό τμήμα και του υποβάλλει μήνυση. Η αστυνομία δεν βρίσκει τον Μάριο αλλά κάποια όπλα τα οποία και κατάσχει.

Σε ποιον  ανήκει το 22άρι Zastava;

Παρότι ο δράστης ανέφερε ότι περίστροφο από το οποίο προήλθε η δολοφονία άνηκε στο θύμα, ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν διευκρινίσει αν τα όσα τους έχει εξιστορήσει στην αρχή ο 39χρονος αθλητής είναι αληθινά.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης είπε στην πρώτη κατάθεση του ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ο Μάριος Λουκόπουλος μπήκε στο κατάστημα του και αφού τσακώθηκε μαζί του, στη συνέχεια έβγαλε ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό. Κατά τον καβγά, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δήλωσε στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.

«Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε… Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».

Νέες πληροφορίες όμως θέλουν το 22αρι Zastava να άνηκε στον αθλητή.

Μάλιστα ο συνήγορος του δράστη, Πέτρος Μαντούβαλος κατά την αποχώρηση του χθες από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων αν και ρωτήθηκε δύο φορές από τους δημοσιογράφους για το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του όπλου αρκέστηκε να πει: «Αυτά θα τα πούμε τη Δευτέρα στο ανακριτή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.