Ελλαδα

Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα

Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για τους πρόσφυγες σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344595-716115.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στις εγκαταστάσεις του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου στη Θήβα δημιουργείται ένα νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Η δομή έχει χωρητικότητα 700 ατόμων ενώ την ανακατασκευή της έκανε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με χρηματοδότηση από τη DG ECHO και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε την ενοικίαση του χώρου από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η νέα δομή αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της για πρόσφυγες σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ο ΔΟΜ θα έχει την υποστήριξη της λειτουργίας της και οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν τη στελέχωση των ιατρείων με παθολόγο, γυναικολόγο και οδοντίατρο, καθώς και της κλινικής βραχείας λειτουργίας.

Σημειώνεται πως η εγκατάσταση απαρτίζεται από 65 διαμερίσματα των οκτώ ατόμων, ενώ άλλα τόσα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικίσκους στον προαύλιο χώρο. Όλα περιλαμβάνουν δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι και ορισμένα από αυτά και δικό τους μπάνιο. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί χώρος εκπαίδευσης, αίθουσα κατάλληλη για γυναίκες, χώρος συμβουλευτικής, καθώς και 60 τουαλέτες με ισάριθμες ντουζιέρες.

Το κέντρο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε πως «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ζήσουν εδώ σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Το κέντρο είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε». «Θα δείτε και σε άλλα camps την εξέλιξή τους, πώς από τις σκηνές φτάσαμε στα σπιτάκια. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε, θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ