Νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα
Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για τους πρόσφυγες σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες
Στις εγκαταστάσεις του πρώην κλωστηρίου Σακίρογλου στη Θήβα δημιουργείται ένα νέο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.
Η δομή έχει χωρητικότητα 700 ατόμων ενώ την ανακατασκευή της έκανε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με χρηματοδότηση από τη DG ECHO και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβε την ενοικίαση του χώρου από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η νέα δομή αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες της για πρόσφυγες σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ο ΔΟΜ θα έχει την υποστήριξη της λειτουργίας της και οι Γιατροί του Κόσμου θα αναλάβουν τη στελέχωση των ιατρείων με παθολόγο, γυναικολόγο και οδοντίατρο, καθώς και της κλινικής βραχείας λειτουργίας.
Σημειώνεται πως η εγκατάσταση απαρτίζεται από 65 διαμερίσματα των οκτώ ατόμων, ενώ άλλα τόσα διαμερίσματα βρίσκονται σε οικίσκους στον προαύλιο χώρο. Όλα περιλαμβάνουν δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι και ορισμένα από αυτά και δικό τους μπάνιο. Επίσης, έχουν δημιουργηθεί χώρος εκπαίδευσης, αίθουσα κατάλληλη για γυναίκες, χώρος συμβουλευτικής, καθώς και 60 τουαλέτες με ισάριθμες ντουζιέρες.
Το κέντρο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε πως «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ζήσουν εδώ σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Το κέντρο είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε». «Θα δείτε και σε άλλα camps την εξέλιξή τους, πώς από τις σκηνές φτάσαμε στα σπιτάκια. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε, θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.