Ελλαδα

Οργή και χημικά στο συλλαλητήριο των αγροτών (εικόνες, video)

Οι Κρητικοί δείχνουν στους δημοσιογράφους τα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, έχουν συγκεντρωθεί οι περίπου 2.000 αγρότες της Κρήτης, που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο ζητώντας από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού τομέα.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Επεισόδια ξέσπασαν όταν κάποιοι αγρότες προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ. Αγρότες με γλίτσες πέταξαν πέτρες, ξύλα κατά των ΜΑΤ. Η αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών. 

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η ένταση εκτονώθηκε αρχικά, αλλά στη συνέχεια η είσοδος του υπουργείου όσο και η γύρω περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και συνέχισαν να επιτίθενται κατά των ΜΑΤ επειδή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κρητικοί αγρότες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Οι αγρότες, στο μεταξύ, έστρεψαν προς τις κάμερες των ΜΜΕ τα «ραβασάκια» που έχουν λάβει από τον ΕΦΚΑ. «Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που έχουν, εμείς είμαστε βιοπαλαιστές. Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα». 

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ