- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά στο Θερμαϊκό Κόλπo, δίνοντας στα νερά μια κόκκινη απόχρωση.
Η ερυθρά παλίρροια επισκέπτεται τον Θερμαϊκό δύο φορές το χρόνο, μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φυτιάνος και έχει διάρκεια 2-3 εβδομάδες.

Οι επιπτώσεις του φαινομένου βέβαια είναι δυσάρεστες, καθώς δυσχεραίνει την αλιεία, ενώ η βόλτα στον Θερμαϊκό μοιάζει με «άθλο» λόγω τις δύσοσμης μυρωδιάς που αναδύεται από τα νερά. Το 1988 ήταν η πρώτη φορά που το φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του στο Θερμαϊκό Κόλπο.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν, σύμφωνα με τον καθηγητή, και έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αυτών των κόκκινων κηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάλυση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Μεγάλη κινητοποίηση με επίγειες δυνάμεις και πέντε αεροσκάφη για την κατάσβεση
Προτεραιότητα η ενίσχυση της έρευνας, η διεθνοποίηση και η επίλυση του στεγαστικού
Θέτουν νέα ερωτήματα για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.