- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινά εκ νέου η δίκη για τη Siemens
Ύστερα από την αναβολή της το περασμένο καλοκαίρι εξαιτίας μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων
Αρχίζει σήμερα εκ νέου η δίκη αναφορικά με την υπόθεση της Siemens και των «μαύρων ταμείων» ως προς το σκέλος της σύμβασης για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ ύστερα από την αναβολή της το καλοκαίρι του 2016 λόγω μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων.
Σημειώνεται πως συνολικά 64 κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για την σύμβαση η οποία υπεγράφη το 1997 από τον τότε υπουργό Μεταφορών, Τάσο Μαντέλη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες και αφορούν τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Αξίζει να τονίσουμε πως στη λίστα με τους 64 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση, συγκαταλέγονται βαριά ονόματα μεταξύ των οποίων και του πρώην οικονομικού διευθυντή της εταιρείας στην Γερμανία, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρσι και αναμένεται να προσκομιστεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου του.
Πάντως, από τη δίκη αναμένεται να απουσιάζει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο οποίος θα εκπροσωπηθεί από συνήγορο υπεράσπισης, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στο Μόναχο. Επίσης, απών θα είναι και ο Χρήστος Καραβέλας, πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens που καταζητείται από τις δικαστικές αρχές.
Παράλληλα, άγνωστο είναι αν θα είναι παρών στη δικαστική αίθουσα ή θα εκπροσωπηθεί από δικηγόρο του, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος επίσης βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Επίθεση, απαγωγή και ληστεία - Αναζητούνται πέντε άνδρες, στο μικροσκόπιο νέα συμπλοκή
Οι δράστες παραβίασαν τόσο την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος όσο και το γραφείο του διευθυντή
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22-23 βαθμούς.
Πάντως, σημειώνεται ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
«Είναι κατάκοιτη, την έχουν εγκαταλείψει τα πόδια της» -Όσα είπε η συνεργάτιδά της για την κατάσταση της υγείας της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.