Ελλαδα

Υπ. Παιδείας: Τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο δεν θα επαναληφθούν

«Ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341395-709956.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, επεσήμανε πως το υπουργείο σε συνεργασία και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχουν προβεί στα αναγκαία μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα επεισόδια έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου όπου μαθητεύουν προσφυγόπουλα.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και ζητήσαμε να παρέμβει απόλυτα η αστυνομία για να διαφυλαχτεί η τάξη στην περιοχή. Θέλουμε σε απόσταση 100 μέτρων από το σχολείο να μην υπάρχει κανένας που δεν έχει σχέση με το σχολείο είτε είναι αυτοί οι επτά-δέκα ακραίων φασιστικών αντιλήψεων, είτε είναι κάποιοι άλλοι».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «τα χθεσινά επεισόδια, όπως και τα επεισόδια της προηγούμενης Παρασκευής είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε».

Παράλληλα, ο κ. Παντής υπογράμμισε πως τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο σχολείο σε ψυχολογικό κλίμα ελευθερίας και αγάπης, «διότι μιλάμε για ένα χώρο που προσφέρει παιδεία και εκπαίδευση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ