Ελλαδα

Σοκ στην Ηλεία: Οπλισμένος άνδρας ήθελε να βιάσει τυφλή μάνα και την κόρη της

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Νέας Μανωλάδας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πρωτοφανές περιστατικό σόκαρε την κοινή γνώμη στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Όπως διαβάζουμε στο ilialive.gr, 18χρονος με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και προσπάθησε να βιάσει μία 55χρονη τυφλή έως τη στιγμή που τον αφόπλισαν άνδρες του χωριού και τον ακινητοποίησαν. Μέχρι τότε όμως, είχε καταφέρει να μαχαιρώσει έναν 37χρονο ομοεθνή του και να τραυματίσει μια άλλη νεαρή γυναίκα.

Ήταν 9:30 το πρωί όταν ο 18χρονος Μπαγκλαντέζος έφτασε στο κατώφλι του σπιτιού της 55χρονης και της κόρης της, οι οποίες βρίσκονταν στην αυλή τους. Κρατώντας ένα μαχαίρι μήκους 22 εκατοστών, ζήτησε επιτακτικά από την κόρη να ανοίξει την πόρτα, κάτι που τρόμαξε τις δύο γυναίκες και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

Η 30χρονη άρχισε να τρέχει και να καταδιώκεται από τον 18χρονο, που ξαφνικά την άφησε και στράφηκε προς την 55χρονη που λόγω τυφλότητας δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη. Κάτω από ένα δέντρο ο δράστης προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα για να την βιάσει, όταν έτρεξαν γειτόνισσες να την σώσουν. Μάνα και κόρη φυγαδεύτηκαν σε γειτονικό σπίτι με τον δράστη να συνεχίζει να τις κυνηγά.

Ηλεία

Οι γυναίκες βγήκαν από άλλη πόρτα και έτρεξαν να σωθούν σε σπίτι μιας συγγενούς τους. Ξαδέρφη που είχε ακούσει τις φωνές έτρεξε να βοηθήσει και έβαλε στο σπίτι της τη θεία και την ξαδέρφη της, κλειδώνοντας την πόρτα.

Ηλεία

Σημειώνεται πως ο νεαρός δράστης χτυπούσε με το μαχαίρι τα τζάμια, σπάζοντάς τα και τραυματίζοντας τη νεαρή γυναίκα. Δύο ομοεθνείς του που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, κινήθηκαν προς το μέρος του για να τον σταματήσουν. Όμως ούτε αυτοί μπορούσαν να τον ηρεμήσουν. Τότε τους επιτέθηκε με το μαχαίρι και τραυμάτισε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα τον ένα, ηλικίας 37 ετών.

Εκείνη τη στιγμή κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας προσπάθησαν με ξύλα και άλλα αντικείμενα να αφοπλίσουν το δράστη και στη συνέχεια να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ενώ ο 37χρονος ομοεθνής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, αφότου χειρουργήθηκε.