Ελλαδα

Ιερώνυμος για Gucci στην Ακρόπολη: «Δεν πουλιούνται τα πάντα»

Μιλώντας σε μαθητές έκανε λόγο για ευτελισμό 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατά την επίσκεψή του στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή», ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος εξέφρασε την αντίθεσή του στην παραχώρηση του Παρθενώνα για επίδειξη μόδας, τονίζοντας πως «δεν πουλιούνται τα πάντα».

Συγκεκριμένα, ο αρχιεπίσκοπος ύστερα από σχετική ερώτηση μαθήτριας, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «όταν κάτι αποϊεροποιείται, τότε ευτελίζεται και κάτι που ευτελίζεται γίνεται εμπόρευμα φτηνό».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην εποχή μας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία «εποχή κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια πνευματική κρίση που γίνεται οικονομική και μας οδηγεί σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Το πρόβλημα όμως είναι η παρακμή, η αλλοίωση των ανθρώπων, η υποτίμηση των αξιών που κάνουν τον άνθρωπο μονομερή, μονόπλευρο, μοναχικό και στη συνέχεια προβληματικό».

Και συνέχισε προσθέτοντας: «Χρειάζεται να βρούμε πρότυπα, για να έχουμε μια καλύτερη κοινωνία».

Ο κ. Ιερώνυμος παρότρυνε τους μαθητές να διαβάζουν και να αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις και σοφία, αλλά να αποκτήσουν και την άνωθεν σοφία, του Θεού, ώστε να γίνουν χαρισματικοί άνθρωποι.