Ελλαδα

Πώς «κόπηκαν» οι κόντρες στη Βάρκιζα; (video, εικόνες)

Η αστυνομία έκανε 30 συλλήψεις και διαπίστωσε 197 παραβάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339045-705220.jpg

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα όλο το επιχειρησιακό της πλάνο με το οποίο «έκοψε» τη φόρα των αυτοσχέδιων αγώνων στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου.

Τουλάχιστον 30 άτομα, 29 ημεδαποί και ένας Γεωργιανός, συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Βασ. Κωνσταντίνου, στη Βάρκιζα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Επεισόδια κόντρες στη Βάρκιζα από realmedialive

Όπως σημειώνει η ΕΛΑΣ: «Συνολικά διενεργήθηκαν -320- τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -197- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -15- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( -10- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

Επικίνδυνοι ελιγμοί: -11-

Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-4-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -4-

Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: -1-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -6-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -12-

Στέρηση άδειας οδήγησης: -9-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: -17-

Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: -3-

Ανασφάλιστα: -5-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -125-»

Συλλήψεις

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει ότι συνελήφθη ένας ημεδαπός, ηλικίας 30 ετών, οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, διότι κατελήφθη να ενεργεί συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, να οδηγεί χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού και να διαταράσσει με πρόθεση την ασφάλεια της συγκοινωνίας σε οδό.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και μηχανισμός μαγνητοσκόπησης (κάμερα), που ήταν τοποθετημένος επί του προστατευτικού κράνους του ως άνω οδηγού και ο οποίος κατέγραφε εν κινήσει τα όσα διαδραματίζονταν.

Κόντρες με μηχανές

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -47- άδειες ικανότητας οδήγησης, -39- άδειες κυκλοφορίας και -26- πινακίδες κυκλοφορίας.

Επεισόδια

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ομάδα περίπου 400 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, φρεατίων ύδρευσης και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα Τάξης στο σημείο. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες επιθέσεις. Πρόκειται για είκοσι εννέα (29) ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) και έναν (1) υπήκοο Γεωργίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ