Ελλαδα

Συγκλονίζει έγκλημα στην Ηλεία με δράστη έναν 30χρονο και θύμα μία 85χρονη

Σοκαριστική η απολογία του - Της έκοψε το λαιμό για 660 ευρώ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποσβολωμένοι έμειναν οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών από την αγριότητα με την οποία ένας 30χρονος στο Επιτάλιο της Ηλείας σκότωσε με μαχαίρι την 85χρονη Γεωργία Αναστοπούλου, ανήμερα των Θεοφανείων του 2012.

Όπως διαβάζουμε στο ilialive.gr, η ποινή που επιβλήθηκε στον άνδρα είναι ισόβια. Συνεργός του ήταν η 33χρονη σύντροφός του, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών.

Μιλώντας στο δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι τοξικομανείς και ότι προχώρησαν στη ληστεία μετά φόνου για να βρουν χρήματα και να εξασφαλίσουν τη δόση τους. Ο άνδρας εισήλθε στο σπίτι της γυναίκας και τη σκότωσε για μόλις 660 ευρώ, που είχε στην κατοχή της.

Μεταξύ άλλων, ο δράστης δήλωσε σχετικά: «Βρέθηκε μπροστά μου και άρχισε να φωνάζει. Τότε πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και της έκοψα τον λαιμό».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο δράστη, ούτε δέχτηκε ότι είναι τοξικομανής. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δράστης ουσιαστικά είχε συνθλίψει το κρανίο της άτυχης γυναίκας.

Η 85χρονη έμενε μόνη της στο Επιτάλιο Ηλείας και γνώριζε από μικρό παιδί τον δολοφόνο. Στο ακροατήριο κατέθεσαν τα παιδιά της ηλικιωμένης τα οποία ζήτησαν δικαίωση από το δικαστήριο για τον άδικο χαμό της γυναίκας.