Ελλαδα

Journey2Jobs: Ξεκινά το δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης

Εντατική εκπαίδευση 50 νέων σε εξειδικευμένες δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338569-704125.jpg
FREEIMAGES.COM

Στις 20 Φεβρουαρίου, ξεκινάει το Journey2Jobs, το νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, που παρέχει 200 ώρες εκπαίδευσης σε εξειδικευμένα αντικείμενα Προγραμματισμού, σε προσωπικές δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά εργασίας καθώς και σε life and business coaching. Το συνολικό πρόγραμμα υλοποιείται με συνδυασμό ομαδικών συνεδριών και e–learning.

Το Journey2Jobs ως στόχο να δημιουργήσει για κάθε συμμετέχοντα μία σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία, στο αντικείμενο του προγραμματισμού, η οποία θα συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις επιθυμίες του.

Το πρόγραμμα για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση 50 νέων σε εξειδικευμένες δεξιότητες που έχει ανάγκη η αγορά, προσωπική ανάπτυξη, ενδυνάμωση, διαφοροποίηση οπτικής και επιλογών, ανάπτυξη κινήτρων (soft και hard skills). 

Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει επικοινωνία με περισσότερες από 100 εταιρείες για τον εντοπισμό των αναγκών της αγοράς αναφορικά με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Βασικός στόχος του προγράμματος, κατά την πρώτη ετήσια φάση υλοποίησής του, είναι ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των συμμετεχόντων να έχουν ενταχθεί με σταθερή απασχόληση στην αγορά εργασίας. Το Journey2Jobs παρέχει την εκπαίδευση στους συμμετέχοντες χωρίς κόστος και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τι περιλαμβάνει και πού στοχεύει: Εξειδικευμένη κατάρτιση 50 υποψήφιων, εκπαίδευση 200 ωρών, 160 ώρες στον προγραμματισμό βάσει των σύγχρονων αναγκών της αγοράς εργασίας, 25 ώρες προετοιμασίας για πρόσληψη στην αγορά εργασίας (π.χ. σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη κλπ.), 20 ώρες coaching, πρόσληψη 60%+ των υποψηφίων σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό.

Σε ποιους απευθύνεται: υποψήφιοι εκτός εργασίας, 20-40 ετών, απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών.

Εφαρμογή: Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού, της ενδυνάμωσης του προσωπικού και επαγγελματικού προφίλ, της ανάπτυξης εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων απαραίτητων στην αγορά θα εργαστούν στον πρώτο ετήσιο κύκλο του προγράμματος με ομάδα 50 νέων.

Στόχος: η δημιουργία σταθερής απασχόλησης που συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τις επιθυμίες τους. Η επιλογή και ο σχηματισμός της ομάδας θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό προσωπικών συνεντεύξεων, tests και άλλων εργαλείων που συναξιολογούν τις ικανότητες, τα κίνητρα, την προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα.

Το Journey2Jobs υλοποιείται από την HePIS (Hellenic Professionals Informatics Society) και ομάδα έργου, που αποτελείται από τους:  Career in Progress, 1+1=2 Life and Business Coaching, Ελληνικό παράρτημα του Βρετανικού Επιμελητηρίου Πληροφορικής (BCS) και Ομάδα Σύμπραξις. Το πρόγραμμα παρέχει την εκπαίδευση στους συμμετέχοντες χωρίς κόστος και υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.