Μία ημέρα μετά τις απείρου κάλλους σκηνές σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα όπου Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό εισέβαλαν και γρονθοκόπησαν γονείς προκειμένου να μην γίνουν δεκτά 25 προσφυγόπουλα, νέες σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στην περιοχή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή τη φορά.
Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήλθαν σε μεταξύ τους έντονη αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Πάντως, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, κάποιοι εκ των διαμαρτυρομένων είναι χρυσαυγίτες.
Πάντως, στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου καταδικάστηκε ομόφωνα η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου.
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη Χρυσή Αυγή που είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».
Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».
Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς».
«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο» τονίζεται στο ψήφισμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.