Ελλαδα

Σύλλογος γονέων Περάματος: Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία

Ο σύλλογος καταγγέλλει τη χθεσινή παρουσία χρυσαυγιτών σε δημοτικό σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337390-701753.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Περάματος, καταγγέλλοντας την παρουσία χρυσαυγιτών στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή, Γιάννη Λαγό, απηύθυνε κάλεσμα στους γονείς να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, σημειώθηκαν επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο σύλλογος: «Στα σχολεία και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο»

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται επίσης, εκτός των άλλων, πως «αντίπαλός μας δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα παιδιά τους, αντίπαλός μας είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που δημιουργούν πολέμους με θύματα τους λαούς».

Ο σύλλογος παράλληλα, καταγγέλλει και όλους όσους προσκάλεσαν τους χρυσαυγίτες στο σχολείο καθώς, όπως αναφέρει, με τη στάση τους φέρουν ευθύνη για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες.

Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για ευθύνες και της αστυνομίας, οι άνδρες της οποίας, ενώ έβλεπαν τα γεγονότα, δεν παρενέβησαν για να τα σταματήσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ