Ελλαδα

Φρανσουάζ Αμοιρίδη: Οι Βραζιλιάνοι ξεσκονίζουν τα αίτια θανάτου και του πρώτου της συζύγου (εικόνες, video)

Σκότωσε τον Έλληνα πρέσβη για να μην την χωρίσει και χάσει την περιουσία του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη Βραζιλιάνα «Μαύρη Χήρα». Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη φέρεται, σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, να σκότωσε τον σύζυγό της κι Έλληνα πρέσβη Κυριάκο Αμοιρίδη επειδή εκείνος είχε πρόθεση να τη χωρίσει και ως εκ τούτου εκείνη δεν θα είχε πρόσβαση στην περιουσία του.

Την ίδια ώρα, τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι Αρχές της χώρας ανοίγουν την υπόθεση θανάτου του πρώτου της συζύγου ο οποίος έχασε τη ζωή του μυστηριωδώς σε ένα τροχαίο δυστύχημα. Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη, τώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ο τρόπος και τα αίτια θανάτου και του πρώτου συζύγου της Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα Αμοιρίδη.

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε την Κυριακή η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη ο οποίος κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών. Τραγική φιγούρα η 95χρονη μητέρα του η οποία υποβασταζόμενη έμαθε μόλις το Σάββατο ότι ο γιος της πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα, χωρίς να πληροφορηθεί όλη την αλήθεια.

Στο Κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης όπου τελέστηκε η κηδεία, η τραγική μητέρα φώναζε: «Θέλω να δω για τελευταία φορά τον μονάκριβο γιο μου κι ας πεθάνω».

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, εν ενεργεία και επί τιμή πρέσβεις, ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Ανάμεσα στα δεκάδες στεφάνια που είχαν σταλεί ήταν και αυτά των υπουργών, Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, Άμυνας Πάνου Καμένου, Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη, εκφώνησε επικήδειο, όπου μίλησε για τη σταδιοδρομία του άτυχου πρέσβη η οποία, όπως είπε, «αντανακλά μέρος μόνο των υπηρεσιακών του αρετών και των προσωπικών του χαρισμάτων».

Σε κλίμα συγκίνησης, ο κ. Αμανατίδης ανέφερε ότι «προσωπικά, είχα την ευκαιρία να εκτιμήσω ο ίδιος την αίσθηση καθήκοντος, τις οργανωτικές ικανότητες και τον άρτιο χαρακτήρα του εκλιπόντος, στο πλαίσιο της αρμονικής συνεργασίας μας, κατά τη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης για το Θρησκευτικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή, τον Οκτώβριο του 2015».

Η συμβολή του, ως Γενικού Συντονιστή, υπήρξε καίρια για την ουσιαστική επιτυχία της Διάσκεψης και τη διεθνή προβολή της χώρας μας. Για όλους εμάς, ο Κυριάκος Αμοιρίδης συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της ανάδειξης της Ελλάδας ως κέντρο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου», κατέληξε ο κ. Υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε: «Εκ μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας. Είναι μία μεγάλη απώλεια της Ελληνικής Διπλωματίας. Απώλεια στο πεδίο της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων».

 Οι Βραζιλιάνοι ξεσκονίζουν τα αίτια θανάτου και του πρώτου της συζύγου (εικόνες, video)

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εκπροσώπησε την κυβέρνηση

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών κηδεύτηκε ο Κυριάκος Αμοιρίδης