Ελλαδα

Πεντακόσια ευρώ επιβάρυνση ετησίως από τις αυξήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο

Η δεύτερη πιο ακριβή αμόλυβδη στην Ευρώπη 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337022-700942.jpg

Μέχρι και 500 ευρώ ετησίως θα χάσει κάθε νοικοκυριό από τις νέες επιβαρύνσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, αν τα νοικοκυριά συνεχίσουν να καταναλώνουν με τον τρόπο που κατανάλωναν πριν την επιβολή των νέων φόρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν οι πρατηριούχοι: «Παραμένει όμως όνειρο απατηλό η αύξηση των δημοσίων εσόδων, από τις κατά καιρούς διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων (λαθρεμπόριο κ.λπ.), όταν η Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 με μοναδικό θέμα την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, αν και έχουν περάσει δυόμιση, δεν έχει εκδώσει ακόμη σχετικό πόρισμα. Τελικώς η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ποίους εξυπηρετεί, την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη της οικονομίας, την αύξηση των δημοσίων εσόδων ή τα κυκλώματα της παραοικονομίας;».

Να σημειωθεί ότι στις 9/1 η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρας μας (1,545) ήταν η δεύτερη ακριβότερη μετά την Ολλανδία (1,573), όταν η μέση λιανική τιμή των χωρών της Ε.Ε. παραμένει στο 1,379 το λίτρο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ