Ελλαδα

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Ηλικιωμένος γλίστρησε στην Καρδίτσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρδίτσα: Βίντεο από τον "ιστορικό" χιονιά της 11ης Ιανουαρίου 2017

Έναν νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το karditsalive.net, ο άτυχος άνδρας το βράδυ της Τετάρτης στην προσπάθειά του να κατέβει από το σπίτι του σε αποθηκευτικό χώρο έξω από το σπίτι του γλίστρησε εξαιτίας του πάγου που είχε σχηματιστεί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει θανάσιμα κατά την πτώση του.

Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε σε σπίτι κοντά στο δημοτικό στάδιο της Καρδίτσας, ενώ οι γιατροί που επενέβησαν στο σημείο απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με το ίδιο site, το χιόνι φτάνει τα 50 εκατοστά στα πεδινά, 70 εκατοστά στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (800-900μ.) και ένα μέτρο σύμφωνα με τις πληροφορίες των οδηγών εκχιονιστικών μηχανημάτων στις δύο διόδους της Αργιθέας προς το υπόλοιπο νομό, σε Τύμπανο δηλαδή και Άγιο Νικόλαο (1500μ.)

Σε ό,τι αφορά τώρα στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία τόσο μέσα στις πόλεις όσο και στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι σίγουρα πολλά. Κάποια δικαιολογημένα λόγω της σφοδρότητας και κάποια όχι.

Η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας τονίστηκε ότι έγινε το καλύτερο δυνατό και με δεδομένο το πόσο έντονη ήταν η χιονόπτωση και συνεχίζει άλλωστε να είναι ακόμη στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Όπως ανέφεραν οι εθνικοί δρόμοι κρατήθηκαν ανοιχτοί χάρη στην υπερπροσπάθεια των χειριστών των μηχανημάτων που εργάζονται ακατάπαυστα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι οδηγοί πολλές δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της τροχαίας δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα και δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον αποχιονισμό. Αλατιέρες έριχναν αλάτι σε επιλεγμένα σημεία όπως στην περιοχή της Συκεώνας, σε κυκλικούς κόμβους, σε γέφυρες κ.α. ενώ από την στιγμή που θα σταματήσει η χιονόπτωση θα καθαρίζεται αρχικά ο δρόμος από την λεπίδα και μετά θα πέφτει το αλάτι ώστε να αποφευχθεί η παγοποίηση.

Σε επικοινωνία του karditsalive.net με τον Δήμαρχο Φ. Αλεξάκο χαρακτήρισε την ημέρα ως «πόλεμο» και μια άνιση μάχη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως μας ανέφερε οι προβλέψεις οι τοπικές που έδινε το Α.Τ.Α. ως και 15 ώρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων έλεγαν για 15 εκατοστά, το βράδυ της Τρίτης έγιναν ως πρόβλεψη 30 και τελικά στην πράξη σχεδόν διπλασιάστηκαν! Από πλευράς των εργαζομένων αλλά και των χειριστών  μηχανημάτων έγινε μια τιτάνια προσπάθεια όπως μας ανέφερε όμως ήταν φύση αδύνατο να μπορεί να είναι καθαρή η πόλη από χιόνι όταν τη μια στιγμή πέρναγε το μηχάνημα και την επόμενη ο δρόμος είχε κλείσει από την ένταση της χιονόπτωσης.

Ο Δήμος Καρδίτσας έδωσε έμφαση σε περιστατικά νεφροπαθών ώστε να γίνει η απαραίτητη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και να αποφευχθούν έτσι επιπλοκές στην υγεία τους. Επίσης μας ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα με την υδροδότηση στις τοπικές κοινότητες Μυρίνης, Μακρυχωρίου και Σταυρού όπου παρατηρείται χαμηλή πίεση του νερού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ